Nu ons milieu steeds verder verslechtert, wordt het zaak om spaarzamer met energie om te gaan. Naast het verbeteren van het toekomstig leefklimaat zorgt het energiezuinig maken van uw huis ook voor financiële besparingen.

Hieronder leest u wat het energiezuinig maken van uw huis inhoudt en welke energiebesparende maatregelen er zijn.

 

Wat is het energiezuinig maken van mijn huis?

Het energiezuinig maken van uw huis betekent dat u maatregelen in uw woning treft waardoor de hoeveelheid elektriciteit, water en gas die u gebruikt drastisch verminderd of gereduceerd kan worden.
De investering in het energiezuinig maken van uw woning verdient zich in de loop der jaren terug. Deze terugverdientijd is afhankelijk van de hoogte van uw investering (minus isolatiesubsidie), de opbrengst en de rentestand.

 

Welke energiebesparende mogelijkheden zijn er?

Eigenlijk zijn er op het gebied van energie besparen vele mogelijkheden. Wij presenteren u graag de maatregelen met de beste resultaten:

 

Bouwkundige maatregelen

Hierbij kunt u denken aan het besparen van energie door materialen toe te passen in de gevel, het dak en de vloer.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Glas (HR ++ of triple glas) in de woonruimte/slaapruimte
  • Gevelisolatie
  • Dak- en vloerisolatie
  • Het luchtdicht maken van uw woning

De toe te passen materialen zijn uiteraard afhankelijk van uw beschikbare budget en van wat er mogelijk is qua energiezuinig maken van uw huis.

 

Installatietechnische maatregelenHuis energiezuinig maken maatregelen- Home Profs Hattem

Dit zijn energiebesparende oplossingen waarbij u kunt denken aan het soort verwarming, zoals een warmtepomp, elektrische Cv of waterstof Cv. Maar ook een aparte voorziening voor warm kraanwater/elektriciteit behoort tot de mogelijkheden.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een zonneboiler (naast de Cv-ketel)
  • Een warmte-terug-win ventilatiesysteem
  • Zonnepalen (opwekken elektriciteit)

 

Wanneer moet ik bewijzen hoe energiezuinig mijn huis is?

Huis energiezuinig maken Energielabel- Home Profs HattemBegin 2015 heeft u van de Rijksoverheid een tijdelijk energielabel voor uw huis ontvangen. Op de website Energielabel voor woningen van de Rijksoverheid kunt u het voorlopig toegekende label wijzigen en definitief maken. U gaat dan bijvoorbeeld, aan de hand van energiebesparingen en bewijzen hiervan, uw label verbeteren van G naar label A.

Een energielabel definitief maken is verplicht bij de verhuur of verkoop van uw woning. Wij helpen u graag bij het definitief maken van uw energielabel. Dan bent u milieubesparend bezig en kunt u uw huis voor meer geld verkopen of verhuren.

 

Vragen over het energiezuinig maken van uw huis?

Onafhankelijk bouwbegeleider Home Profs adviseert u graag. Wij inventariseren met een onafhankelijke bril uw woning en kijken integraal naar de maatregelen met het hoogste rendement. Indien gewenst kunnen wij ook warmtescanfoto’s laten maken.

We bespreken met u de uitkomsten en de in uw situatie mogelijk toe te passen maatregelen, kosten en subsidiemogelijkheden. Neemt u voor advies gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek.