Het wordt de laatste jaren steeds populairder om zelf een woning te bouwen. Waar men vroeger vooral een al bestaande woning kocht, zie je tegenwoordig steeds vaker dat er zelf één wordt gebouwd. Dit is uiteraard niet zomaar. Wanneer je voldoende budget hebt, is het simpelweg een droom om zelf een huis te laten bouwen. Je hebt de volledige controle in handen over hoe de woning eruit komt te zien. Je kunt een waar droomhuis bouwen!

Ondanks dat komt er wel een hoop kijken bij het zelf bouwen van een woning. Er moet meer geregeld worden dan vaak wordt gedacht. Ditzelfde geldt voor een grote verbouwing in je huidige woning. In beide gevallen wordt er daarom vaak gekozen voor bouwbegeleiding. Aan de hand van bouwbegeleiding worden al je zorgen uit handen genomen. Een bouwbegeleider regelt alle zaken die bij de bouw of verbouwing komen kijken. Maar wat kost bouwbegeleiding eigenlijk?

Wat zijn de kosten van bouwbegeleiding?

De kosten van het inhuren van bouwbegeleiding zijn natuurlijk bij ieder bedrijf anders. De één heeft hogere tarieven dan de ander. Bovendien is er bij het ene project meer werk vereist dan bij het andere. Een precies maar algemeen kostenplaatje geven is dus niet mogelijk. Wel is er een bepaalde kostenindicatie bekend wat betreft de kosten van een bouwbegeleiding. Over het algemeen moet je bij het inhuren van zo’n service rekening houden met de volgende indicatoren van de totale kosten:

  • De plaats waar de bouw of verbouwing plaatsvindt
  • Het bruto bouwvolume
  • De verschillende stappen waar begeleiding voor nodig is (Bouwaanvraag, technische omschrijving, aannemerselectie en/of controle bouw)

De gemiddelde kosten verschillen dus aanzienlijk afhankelijk van de grootte van het project. Er is wel een gemiddelde indicatie bekend van de tarieven die bouwbegeleiders over het algemeen vragen.

Een kostenindicatie op maat aanvragen

Ben je benieuwd wat jouw eigen nieuwbouwproject gaat kosten? Dan heb je de mogelijkheid om een kostenindicatie vrijblijvend in te vullen. In deze indicatie worden specifiek de eigenschappen van jouw project opgenomen, zodat er een meer realistisch kostenplaatje ontstaat. Bij Home Profs verzorgen wij volledige bouwbegeleidingen en kunnen we dus heel gericht een overzicht geven van wat de tarieven in potentie zouden zijn.

Is kostenindicatie afgegeven, dan neemt Home Profs geheel vrijblijvend contact met u op om de verdere mogelijkheden te bespreken en toe te lichten.