Download dit artikel in pdf

Je hebt  besloten het heft in eigen handen te nemen. Een mooi en ambitieus idee, het bouwen van een nieuw huis. Door zelf een huis te bouwen, weet je zeker dat alles naar wens verloopt. Of tenminste, dit hoop je. Er komt namelijk best nog wel een hoop kijken bij de bouw van een eigen woning.

Onderhandelen met een architect en daarna met een aannemer gaat je niet altijd in de koude kleren zitten. Wat nu als het onverwachts langer duurt? Of in welk bouwsysteem ga je bouwen en als de aannemer ineens met allerlei onverwacht meerwerk komt? Hoe ga je daar mee om?

Bij een project als het bouwen van je droomhuis mag natuurlijk niks mis gaan. Vandaar dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor bouwbegeleiding. De bouwbegeleider fungeert als tussenpersoon tussen jou en alle andere betrokken partijen. Deze partij heeft veel kennis en ervaring met het bouwen en heeft het hele proces al vaak doorlopen, en weet precies hoe je daarmee om moet gaan.

 

Om je een beter beeld te geven van bouwbegeleiding,  hieronder de 5 grootste voordelen:

 

  1. Kostenbesparing

    De bouwbegeleider kent de sterke punten van diverse architecten en aannemers. Zo kan hij dus precies controleren of de kosten marktconform zijn. Je betaalt hierdoor geen cent te veel. Want laten we eerlijk zijn, iedereen kent wel een verhaal over het enorme onverwachte meerwerk bij het bouwen van een woning. Met een bouwbegeleider verminder je dit risico aanzienlijk. Daardoor verdient de investering in bouwbegeleiding door de klant zich snel terug.

  2. Slechts één aanspreekpunt

    Niets is zo stressvol en vervelend als de hele dag continu met verschillende partijen te moeten overleggen en onderhandelen. Dan weer de architect die iets te melden heeft, dan weer de aannemer die iets van je wil. Met een bouwbegeleider loopt alle communicatie via één persoon. U hoeft alleen met de bouwbegeleider in gesprek. Hij is uw spin in het web en geeft u rust en vertrouwen.

  3. Versoepeling gehele bouwproces

    Hoe beter georganiseerd de bouw verloopt, hoe minder er sprake is van faalkosten. Nietwaar? Een bouwbegeleider versoepelt dit proces. De communicatie loopt veel vlotter. Het duurt hierdoor gemiddeld minder lang om je huis volledig af te krijgen.

  4. Geen zorgen over kwaliteit

    Wanneer je alles zelf regelt, is het soms lastig in te schatten of alles wel kwalitatief hoogstaand is. Doet de architect zijn werk wel goed? Maakt de aannemer gebruik van het juiste materiaal? Op dit soort vragen heeft een bouwbegeleider vanuit controle in het voortraject en tijdens de uitvoering dankzij jarenlange ervaring meteen antwoord. Een hoge kwaliteit is dan gegarandeerd en je krijgt wat je hebt gecontracteerd.

  5. Alles verloopt naar wens

    Wat misschien nog wel het grootste voordeel is, is het feit dat alles volledig naar wens verloopt. U hebt namelijk de controle in handen doordat de bouwbegeleider je wensen aan iedereen doorspeelt. Hoe specifiek ze ook zijn, een bouwbegeleider weet het voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk gaat het er toch om dat je zelf tevreden bent met het resultaat. In de komende jaren wil je in dit huis namelijk met veel plezier gaan leven.

 

Download dit artikel in pdf