U bent op zoek naar uw droomhuis, maar u twijfelt tussen een cataloguswoning of het volledig (laten) ontwerpen van uw huis?

Home Profs informeert u in deze blog graag over de verschillen tussen beide.

 

Mogelijkheden bij een cataloguswoning

Het (laten) bouwen van een standaard cataloguswoning uit een brochure kent vaak een scherp tarief. Dit komt doordat aannemers de benodigde materialen voor meerdere woningen in grote partijen kunnen inkopen. Ook kunnen de woningen snel en foutloos gebouwd worden omdat de manier van bouwen praktisch bij elke woning hetzelfde is.

Belangrijk om te weten is dat de mogelijkheden bij een cataloguswoning beperkt zijn en dat eventuele aanpassingen achteraf vaak prijzig zijn. Als u bijvoorbeeld toch een extra kamer of een verlengde garage wilt, dient u onder de streep behoorlijk bij te betalen. Bedragen rond de € 50.000,- zijn hierbij geen uitzondering.

 

Zelf een huis (laten) ontwerpen en bouwenUw eigen huis ontwerpen of kiezen voor een cataloguswoning

Bij het volledig op maat ontwerpen en bouwen van uw huis kunnen al uw specifieke wensen meteen in de uitvoering worden meegenomen. U laat dan een huis bouwen dat ook echt helemaal naar uw zin is, op alle fronten.
Het nadeel is dat u alle stappen van bouwen zelf moet doorlopen, terwijl een aannemer van cataloguswoningen dit allemaal al voor elkaar heeft.
Zelf op maat bouwen lijkt duurder dan een cataloguswoning, maar overall, met goede bouwbegeleiding, komt de totaalprijs van uw droomwoning vaak op hetzelfde uit.

 

Begeleiding bij zelf een huis ontwerpen en bouwen

We zijn ervan overtuigd dat u met de begeleiding van Home Profs een huis kunt (laten) ontwerpen en bouwen dat onder de streep net zoveel kost als een cataloguswoning waarin al u wensen en eisen zijn meegenomen. Wij zorgen er gewoon voor dat uw huis voor het beschikbare budget vakkundig wordt gebouwd.
Wilt u weten hoe wij dit precies voor u aanpakken? Lees er meer over op op HomeProfs.nl of neem meteen contact met ons op.

Wij zijn geen aannemer, maar begeleiden u onafhankelijk van A tot Z, van idee tot realisatie, bij de bouw van uw droomhuis.

 

Hulp bij uw keuze in bouwmethodes voor uw nieuwe woning

Bent u van plan een nieuwe woning te laten bouwen? En zoekt u hulp bij het maken van keuzes in bouwmethodes, bouwmaterialen en bouwsystemen? Vul dan onze woningconfigurator in en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Vul de configurator in