Wilt u graag een bouwtechnische keuring laten uitvoeren? Omdat u een huis wilt verkopen, aankopen of gaat verbouwen? Of omdat u net nieuw gebouwd hebt en wilt nagaan of aan alle eisen is voldaan.

Met de juiste bouwtechnische keuring voorkomt u onnodige hoge kosten na het tekenen van een aankoopcontract of opleveringingscontract van uw aannemer. En met een bouwtechnische keuring versterkt u uw onderhandelingspositie met het voorleggen van een gedegen en goed onderbouwd keuringsrapport.

 

Wat is een bouwtechnische keuring?

Een bouwtechnische keuring is een keuring van een bestaande woning of nieuwbouw woning, waarbij gekeken wordt naar mogelijke gebreken van de woning. Dit wordt door onafhankelijke inspecteurs uitgevoerd. Met de bouwtechnische keuring breng je tevens de kosten in beeld om deze gebreken op te lossen en de woning weer in goede staat te brengen.

U ontvangt na de keuringsronde, afhankelijk van de soort keuring die u aanvraagt, een bouwtechnisch rapport. In het bouwtechnisch rapport vindt u een lijst van de kosten, gesplitst in directe kosten en de kosten die u op langere termijn kunt verwachten.

Passage uit bouwtechnisch rapport bouwtechnische keuring

Onze bouwtechnische keuring en NHG

Onze bouwtechnische keuring voldoet aan de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voor het verkrijgen van een financiering kan ons rapport worden gebruikt. Ook accepteren vrijwel alle financiële instellingen onze bouwtechnische rapporten. Wij verrichten vooral bouwtechnische keuringen in de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Home Profs helpt u met een keuring die past bij uw persoonlijke situatie.

Wij bieden u een viertal bouwtechnische keuringen aan. Lees hieronder met welke keuringen wij u graag van dienst zijn.

 

Keuze uit vier bouwtechnische keuringen

Onze keuringen geven direct inzicht in bouwkundige gebreken en de eventuele kosten om deze gebreken te verhelpen. U heeft niet altijd een bouwkundig rapport nodig, maar in sommige gevallen kan het goed van pas komen.  Zoals bij de onderhandeling bij de aankoop van een nieuwe woning.

 

Meeloopkeuring (exclusief bouwkundig rapport)

Een meeloopkeuring is een bouwkundige keuring die de eventuele gebreken in beeld brengt voordat u een huis koopt en misschien spijt krijgt. Bij het verkopen van uw huis kan de keuring juist dienen om de meerwaarde van uw huis te laten inzien. Ook is een meeloopkeuring een goed idee om na te gaan of er voldoende budget is voor een verbouwing.

Lees meer over onze meeloopkeuring

Aankoopkeuring van een huis (inclusief bouwkundig rapport)

Het is zeer verstandig om een bouwkundige aankoopkeuring te laten uitvoeren als u een huis op het oog heeft. U wilt niet na de aankoop voor onaangename verrassingen komen te staan.
Het uitgebreide bouwkundige rapport van deze keuring zorgt voor een betere onderhandelingspositie en kan gebruikt worden voor het verkrijgen van een financiering.

Lees meer over onze aankoopkeuring van een huis

 

Verkoopklaar keuring (exclusief bouwkundig rapport)

Een netjes afgewerkte woning bent u eerder kwijt en voor een goede prijs. Daarom is het verkoopklaar maken van uw huis n.a.v. een verkoopklaar keuring een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

Lees meer over onze verkoopklaar keuring en het verkoopklaar maken

 

Opleveringskeuring bij nieuwbouw (inclusief bouwkundig rapport)

Met een opleveringskeuring van uw nieuwe huis krijgt u inzicht in de verbeterpunten en benodigde herstelwerkzaamheden. Wij noteren deze punten en werkzaamheden in een overzichtelijk rapport.

Lees meer over onze opleveringskeuring voor uw nieuwbouw

 

Een bouwtechnische keuring brengt bouwkundige gebreken aan het licht.

Voordelen bouwtechnische keuring

  • Geen verrassingen na aankoop
  • Snellere verkoop van uw woning
  • Snel inzicht in bouwgebreken bij oplevering
  • Geen onvoorziene hoge kosten na aankoop woning

Vragen over onze bouwtechnische keuringen?

Heeft u vragen over één of meerdere bovenstaande keuringen? Wij staan u graag te woord.