Bouwaanvraag voor uw droomwoning

Loopt u al een tijd rond met mooie bouw- of verbouwplannen? U heeft het er al vaak over gehad, maar weet niet zo goed waar te beginnen? Home Profs brengt snel in beeld wat er geregeld moet worden en wat daarvan precies de kosten zijn. Of het nu gaat om een landhuis, villa, 2 onder 1 kap, vrijstaande woning of het levensloop bestendig maken van uw huidige woning, wij helpen u graag van idee tot bouwaanvraag.

 

Duidelijke weergave van de mogelijkheden

Onze persoonlijke bouwbegeleider en bouwkundig tekenaar luisteren aandachtig naar uw wensen en ideeën. Vervolgens wordt er een helder plan op papier gerealiseerd in schetsontwerpen. In deze schetsen worden omgevingsfactoren, de mogelijkheden van het perceel en de richtlijnen uit het bestemmingsplan en de bouwverordening opgenomen.

Het is, voor een ultieme vormgeving en woonbeleving, ook mogelijk om een architect bij uw project te betrekken. Deze expertise hebben wij ook in ons netwerk en schakelen wij graag voor u in.

Voorlopig en definitief ontwerp

Aan de hand van de schetsen wordt een voorlopig ontwerp aan u gepresenteerd dat een ruimtelijke en geraffineerde uitwerking laat zien. Dit ontwerp kan indien gewenst met 3D-visualisaties nader worden toegelicht.
Afhankelijk van uw aanvullende wensen en budget, kunnen er aanpassingen in het ontwerp worden doorgevoerd. Wij adviseren u graag over de verschillende toepassingen en materialen.

Wat volgt is een definitief ontwerp inclusief materiaalkeuze dat tot in de kleinste details is uitgewerkt en een goed beeld geeft van de te verwachten (ver)bouwkosten.

Omdat wij met een elementenraming werken, kunnen wij gemakkelijk sturen op de verschillende onderdelen in het ontwerp. Zo kunnen wij eventueel goedkopere alternatieven per onderdeel bieden.

Hulp bij de bouwaanvraag van uw droomwoning? Vraag Home Profs voor de aanvraag van de bouwvergunning.

Bouwaanvraag bij gemeente

Het definitieve ontwerp is nodig voor het doen van een bouwaanvraag bij de gemeente. Bij goedkeuring, als het in de bestemming van de gemeente past, krijgt u een omgevingsvergunning (bouwvergunning), waarna de projectvoorbereiding daadwerkelijk kan beginnen. Wij begeleiden u heel graag bij deze aanvraag.

In sommige gevallen is een bouwaanvraag niet nodig en kan er, na een definitieve schets, snel met een bouwproject gestart worden. Een dakkapel bijvoorbeeld kan vaak zonder aanvraag geplaatst worden.
Ook dit zoeken wij graag voor u uit, zodat u niet onnodig tijd besteed aan het doen van een bouwaanvraag.

 

Volledige ontzorging bij uw bouwaanvraag

Home Profs staat u met raad en daad bij als het gaat om tekenwerk, rekenwerk en alle regels waaraan voldaan moeten worden voordat het (ver)bouwen kan beginnen.
Ook als u zelf al een definitief ontwerp heeft, kunt u ons altijd nog laten meekijken. Wij denken actief mee en helpen u graag om zo spoedig mogelijk een omgevingsvergunning (bouwvergunning) te krijgen.

 

Keuze in bouwbegeleiding

U kunt kiezen voor alle vier stappen van onze bouwbegeleiding, maar uiteraard ook alleen voor deze stap.

 

Veelgestelde vragen

In veel gevallen is een bouwvraag nodig, zoals bij een aanbouw, een opbouw of een verdieping op uw huis. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een dakkapel, niet.
Wij zoeken het graag voor u uit. Neem gerust contact op.

Om bij uw gemeente goed in beeld te brengen wat de bedoeling is, is het inschakelen van een bouwkundig tekenaar een must. Hoe duidelijker het ontwerp is, des te eerder de vergunning er door is.
Een definitief ontwerp dient ook te voldoen aan de regels van het bouwbesluit en de lokale regelgeving.

Een voorlopig ontwerp is een eerste aanzet voor uw (ver)bouwplan, terwijl in een definitief ontwerp uw wensen tot in de puntjes gedetailleerd uitgewerkt zijn. In het voorlopig ontwerp zijn de te gebruiken materialen nog niet uitvoerig besproken. In het definitieve ontwerp zijn die bekend en heeft u een indruk van de totale kosten op basis van een elementenkostenraming van uw project.

Uw gemeente wil zicht houden op alle activiteiten die invloed hebben op de omgeving, bestemming en het milieu. Het definitieve ontwerp wordt daarom getoetst aan vastgestelde regels.
In 2010 is de omgevingsvergunning in Nederland ingevoerd.

Het bouwkundig tekenwerk, de constructieberekening, de coördinatie en aansturing van partijen, bouwbesluitberekeningen en desgewenst 3D-visualisaties.

Wat klanten ervaren

“Home Profs heeft mij zeer deskundig en plezierig geholpen met het doen van de bouwaanvraag voor mijn nieuwe energiezuinige woning!”

Een passend ontwerp en een bouwvergunning aanvragen

Wilt u een passend ontwerp en snel een bouwvergunning? Neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 06 521 635 16 of door uw gegevens achter te laten.