Bouwbegeleiding in vier stappen

Wordt het tijd om concrete stappen te zetten voor uw (ver)bouwdroom? Zodat uw nieuw te bouwen huis echt van de grond komt of uw aanbouw of verbouwing daadwerkelijk gerealiseerd wordt?
Home Profs begeleidt u graag in vier stappen, van bouwaanvraag tot en met eindoplevering. Ook kunnen we in- en uitstappen en u qua bouwbegeleiding alleen ontzorgen in één of meerdere stappen. Dus u kunt ons ook voor een enkele stap inschakelen. Als u zeker wilt weten dat het allemaal goed komt, schakel ons dan in voor alle stappen in bouwbegeleiding.

Lees hieronder in welke stappen wij u graag van dienst zijn.

Bouwbegeleiding is ook het lezen en checken van bouwtekeningen

 

Onze bouwbegeleiding bestaat uit:

 

Stap 1: Bouwaanvraag doen bij gemeente

Samen met een bouwkundig tekenaar (architect) worden al uw wensen en ideeën omgezet in schetsontwerpen. We presenteren een voorlopig ontwerp waar nog van alles aan veranderd kan worden. Rekening houdend met uw budget en aanvullende wensen kunnen er nog verschillende zaken worden doorgevoerd. Zo ontstaat er een definitief ontwerp inclusief materiaalkeuzes. Met dit eindontwerp gaan we een bouwaanvraag doen bij uw gemeente.

Lees meer over onze bouwaanvraag service

 

Stap 2: Bouwbestek opstellen voor aannemersselectie

Vanuit het definitieve ontwerp worden het uit te voeren (ver)bouwwerk en de bijbehorende materialen zeer exact omschreven in een bouwbestek.
Het bestek is een omschrijving voor de aannemer waarin vermeld staat wat hij moet realiseren en met welke materialen. Een goed opgesteld bouwbestek zorgt er voor dat onverwachte meerkosten zoveel mogelijk worden voorkomen.

Lees meer over het bouwbestek

 

Stap 3: Aannemer zoeken voor uw project

Op basis van het bouwbestek (technische omschrijving) worden door verschillende vooraf uit ons netwerk geselecteerde partijen vrijblijvende offertes opgesteld. Alle offertes worden op basis van dezelfde uitgangspunten vergeleken, zodat we appels met appels vergelijken.
Het offertevergelijk wordt inhoudelijk met u besproken en het wordt duidelijk dat onze begeleiding eigenlijk alleen maar geld oplevert.

Lees meer over het aannemer zoeken

 

Stap 4: Controle bij project en oplevering

Met onze minimale tweewekelijkse controle zorgen wij ervoor dat uw aannemer alle afspraken precies volgens bouwbestek uitvoert.
Gedurende de hele verbouwing zijn wij het centrale aanspreekpunt voor alle partijen en voor u. Wij bewaken de kwaliteit en planning, waardoor er geen miscommunicatie ontstaat en alle afgesproken deadlines gehaald worden.

Lees meer over onze rol bij project en oplevering

 

Bouwbegeleiding: Van wens tot realisatie

  • Van wens > naar tekeningen > naar bouwaanvraag
  • Check op bestek en technische omschrijving
  • Contract met de juiste aannemer
  • Controle op de bouw en eindoplevering

Vragen over onze bouwbegeleiding?

Heeft u vragen over bovenstaande stappen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en kunnen u desgewenst in contact brengen met opdrachtgevers die we eerder mochten helpen met onze vier bouwbegeleiding stappen.

Onze bouwprojecten