Bouwbegeleiding. Voorkom dure fouten

Voor de meeste mensen is de bouw niet hun eigen vakgebied. Waar begin je? Waar moet je om denken? Hoe weet je welke aannemer de beste optie is? Het maken van de juiste keuzes kan je vele duizenden euro’s besparen. Met ruim 25 jaar ervaring helpt Home Profs je zorgeloos door het bouwproces om ook van uw project een succes te maken.

Waarom bouwbegeleiding?

Waarom zou u bouwbegeleiding nodig hebben? In alle stappen van het bouwtraject, van aanvraag van vergunningen tot het moment van opleveren, kan iets fout gaan. Vaak zijn er meerdere partijen betrokken bij het bouwproces en is een goede communicatie van groot belang. Dit gaat natuurlijk niet altijd goed. En wordt door deze partijen soms niet opgeleverd wat is afgesproken. Weet u dan wat u moet doen?

Wij zijn de “bouwopzichter” op de bouwplaats en houden toezicht op de communicatie tussen alle betrokken partijen. Wij handelen de zaken voor uw af en treden op als aanspreekpunt. Zo heeft u tijd voor andere zaken.

Professionele bouwbegeleiding en bouwkundig specialist

Ervaring in bouw en bouwbegeleiding

Wij hebben ruim vijfentwintig jaar kennis van de bouwmarkt en weten precies welke materialen waar te verkrijgen zijn in ons netwerk van (onder)aannemers. Afhankelijk van uw budget dragen wij u passende alternatieven aan. Met onze begeleiding krijgt u de beste materialen tegen de scherpste prijzen en kunt u ervan op aan dat uw project tot in de puntjes wordt uitgevoerd.

Ons inschakelen kan u vele duizenden euro’s opleveren omdat wij heel nauwkeurig de offertes van verschillende aannemers vergelijken en u eerlijk adviseren.

Bouwbegeleider die met u meedenkt

Naast het besparen van geld bespaart u ook een hoop stress en eventueel spijt achteraf. Met ons aan u zij maakt u niet zo snel verkeerde keuzes als het bijvoorbeeld gaat om de draairichting van deuren en/of het bepalen van elektriciteitspunten.
Wij denken actief met u mee over hoe u zo prettig mogelijk kunt wonen (met uw gezin).
U kunt gewoon vol vertrouwen op ons bouwen.

Onze onafhankelijke bouwbegeleiding bestaat uit:

Samen met een bouwkundig tekenaar (architect) worden al uw wensen en ideeën omgezet in schetsontwerpen. We presenteren een voorlopig ontwerp waar nog van alles aan veranderd kan worden. Rekening houdend met uw budget en aanvullende wensen kunnen er nog verschillende zaken worden doorgevoerd. Zo ontstaat er een definitief ontwerp inclusief materiaalkeuzes. Met dit eindontwerp gaan we een bouwaanvraag doen bij uw gemeente.

Lees meer over onze bouwaanvraag service

Vanuit het definitieve ontwerp worden het uit te voeren (ver)bouwwerk en de bijbehorende materialen zeer exact omschreven in een technische omschrijving.
De technische omschrijving is een omschrijving voor de aannemer waarin vermeld staat wat hij moet realiseren en met welke materialen. Een goed opgestelde technische omschrijving zorgt er voor dat onverwachte meerkosten zoveel mogelijk worden voorkomen.

Lees meer over een technische omschrijving

Op basis van het bouwbestek (technische omschrijving) worden door verschillende vooraf uit ons netwerk geselecteerde partijen vrijblijvende offertes opgesteld. Alle offertes worden op basis van dezelfde uitgangspunten vergeleken, zodat we appels met appels vergelijken.
Het offertevergelijk wordt inhoudelijk met u besproken en het wordt duidelijk dat onze begeleiding eigenlijk alleen maar geld oplevert.

Lees meer over het aannemer zoeken

Met onze minimale tweewekelijkse controle zorgen wij ervoor dat uw aannemer alle afspraken precies volgens bouwbestek uitvoert.
Gedurende de hele verbouwing zijn wij het centrale aanspreekpunt voor alle partijen en voor u. Wij bewaken de kwaliteit en planning, waardoor er geen miscommunicatie ontstaat en alle afgesproken deadlines gehaald worden.

Lees meer over onze rol bij project en oplevering

Enkele voordelen van bouwbegeleiding

  • Bespaar tot vele duizenden euro's door het kiezen van de juiste aannemer, bouwmaterialen en andere details
  • Gemak. Je project wordt tot in de puntjes uitgevoerd zonder gedoe. Je hoeft dan ook niet zelf na te denken over wetgeving of vergunningen.
  • Door de ervaring van de bouwbegeleider loopt het hele bouwproces doorgaans een stuk soepeler.
  • Kies helemaal zelf waarbij je bouwbegeleiding wilt ontvangen.

Vragen over onze bouwbegeleiding?

Heeft u vragen over bovenstaande stappen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op.

Onze bouwprojecten