Bouwbegeleiding in vier stappen

Bouwbegeleiding is niet altijd het eerste waar u aan denkt. Maar wordt het tijd om concrete stappen te zetten voor uw (ver)bouwdroom? Zodat uw nieuw te bouwen huis echt van de grond komt of uw aanbouw of verbouwing daadwerkelijk gerealiseerd wordt?
Home Profs begeleidt u graag in vier stappen, van bouwaanvraag tot en met eindoplevering. Ook kunnen we in- en uitstappen en u qua bouwbegeleiding alleen ontzorgen in één of meerdere stappen. Dus u kunt ons ook voor een enkele stap inschakelen, mocht u bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij het zoeken naar een aannemer of graag controle bij de oplevering willen hebben. Als u zeker wilt weten dat het allemaal goed komt, schakel ons dan in voor alle stappen in bouwbegeleiding.

 

Waarom bouwbegeleiding?

Waarom zou u bouwbegeleiding nodig hebben? In alle stappen van het bouwtraject, van aanvraag van vergunningen tot het moment van opleveren, kan iets fout gaan. Vaak zijn er meerdere partijen betrokken bij het bouwproces en is een goede communicatie van groot belang. Dit gaat natuurlijk niet altijd goed. En wordt door deze partijen soms niet opgeleverd wat is afgesproken. Weet u dan wat u moet doen?

Wij zijn de “bouwopzichter” op de bouwplaats en houden toezicht op de communicatie tussen alle betrokken partijen. Wij handelen de zaken voor uw af en treden op als aanspreekpunt. Zo heeft u tijd voor andere zaken.

Bouwbegeleiding van bouwplan tot woningrealisatie

Ervaring in bouw en bouwbegeleiding

Wij hebben ruim vijfentwintig jaar kennis van de bouwmarkt en weten precies welke materialen waar te verkrijgen zijn in ons netwerk van (onder)aannemers. Afhankelijk van uw budget dragen wij u passende alternatieven aan. Met onze begeleiding krijgt u de beste materialen tegen de scherpste prijzen en kunt u ervan op aan dat uw project tot in de puntjes wordt uitgevoerd.

Ons inschakelen kan u vele duizenden euro’s opleveren omdat wij heel nauwkeurig de offertes van verschillende aannemers vergelijken en u eerlijk adviseren.

 

Bouwbegeleider die met u meedenkt

Naast het besparen van geld bespaart u ook een hoop stress en eventueel spijt achteraf. Met ons aan u zij maakt u niet zo snel verkeerde keuzes als het bijvoorbeeld gaat om de draairichting van deuren en/of het bepalen van elektriciteitspunten.
Wij denken actief met u mee over hoe u zo prettig mogelijk kunt wonen (met uw gezin).
U kunt gewoon vol vertrouwen op ons bouwen.

 

Onze onafhankelijke bouwbegeleiding bestaat uit:

 

Stap 1 bouwbegeleiding: Bouwaanvraag doen bij gemeente

Samen met een bouwkundig tekenaar (architect) worden al uw wensen en ideeën omgezet in schetsontwerpen. We presenteren een voorlopig ontwerp waar nog van alles aan veranderd kan worden. Rekening houdend met uw budget en aanvullende wensen kunnen er nog verschillende zaken worden doorgevoerd. Zo ontstaat er een definitief ontwerp inclusief materiaalkeuzes. Met dit eindontwerp gaan we een bouwaanvraag doen bij uw gemeente.

Lees meer over onze bouwaanvraag service

 

Stap 2 bouwbegeleiding: Technische omschrijving opstellen voor aannemersselectie

Vanuit het definitieve ontwerp worden het uit te voeren (ver)bouwwerk en de bijbehorende materialen zeer exact omschreven in een technische omschrijving.
De technische omschrijving is een omschrijving voor de aannemer waarin vermeld staat wat hij moet realiseren en met welke materialen. Een goed opgestelde technische omschrijving zorgt er voor dat onverwachte meerkosten zoveel mogelijk worden voorkomen.

Lees meer over een technische omschrijving

 

Stap 3 bouwbegeleiding: Aannemer zoeken voor uw project

Op basis van het bouwbestek (technische omschrijving) worden door verschillende vooraf uit ons netwerk geselecteerde partijen vrijblijvende offertes opgesteld. Alle offertes worden op basis van dezelfde uitgangspunten vergeleken, zodat we appels met appels vergelijken.
Het offertevergelijk wordt inhoudelijk met u besproken en het wordt duidelijk dat onze begeleiding eigenlijk alleen maar geld oplevert.

Lees meer over het aannemer zoeken

 

Stap 4: Controle bij project en oplevering

Met onze minimale tweewekelijkse controle zorgen wij ervoor dat uw aannemer alle afspraken precies volgens bouwbestek uitvoert.
Gedurende de hele verbouwing zijn wij het centrale aanspreekpunt voor alle partijen en voor u. Wij bewaken de kwaliteit en planning, waardoor er geen miscommunicatie ontstaat en alle afgesproken deadlines gehaald worden.

Lees meer over onze rol bij project en oplevering

 

Twijfel bij het vergelijken van aannemer offertes?

Home Profs geeft u graag inhoudelijk advies, tips en suggesties zodat u uiteindelijk de beste offerte kiest voor uw project en portemonnee.
Aanzienlijke besparingen zijn mogelijk!

Lees meer over het beoordelen van offertes

 

Naast bouwbegeleiding kunnen wij u ook helpen bij de bouwtechnische keuring van uw woning of uw aankoopwoning.

 

Hulp bij uw keuze in bouwmethodes voor uw nieuwe woning

U bent van plan een nieuwe woning te laten bouwen? En zoekt hulp bij het maken van keuzes in bouwmethodes, bouwmaterialen en bouwsystemen? Vul dan onze woningconfigurator in en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Vul de configurator in

 

Bouwbegeleiding door Home Profs in beeld

Bouwbegeleiding: Van wens tot realisatie

  • Van wens > naar tekeningen > naar bouwaanvraag
  • Check op bestek en technische omschrijving
  • Contract met de juiste aannemer
  • Controle op de bouw en eindoplevering

Vragen over onze bouwbegeleiding?

Heeft u vragen over bovenstaande stappen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en kunnen u desgewenst in contact brengen met opdrachtgevers die we eerder mochten helpen met onze vier bouwbegeleiding stappen.

Onze bouwprojecten